[O2] wycieranie się kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariuszb44
    Classic
    • 2009
    • 9

Andrev3, :szeroki_usmiech ale spimy w stodole ;D
  • vel
    Drive
    • 2008
    • 71

Witam brać forumową

Czy to jest normą, żeby w 3,5 letnim aucie z 27kkm przebiegu (O2 przed liftem) wycierał się materiał na kierownicy? Na godzinie 4 i 8 ewidentnie na zewnętrznej części obowodu kierownicy widać wyświechtany materiał. Nigdy wcześniej w żadnym aucie nie miałem tego problemu, mimo większych znacznie przebiegów.
    Też tak macie, czy po prostu mam pecha? Jak mówię, jedynie w tym konkretnym aucie taki probelm bo tak śmiesznym przebiegu :evil:
    Srebrna O2 1.9TDI Ambiente
    Beżowy Hyundai Getz 1.1 LPG

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

nie napisałeś jaką masz ta kierownicę. Czy jest to skórzana, zwykła plastikowa ?
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• vel
        Drive
        • 2008
        • 71

zwykła, najnormalniejsza wersja standard. auto z 2008 czyli sprzed liftu

Komentarz

• chopin
          Ambiente
          • 2009
          • 212

Zamieszczone przez vel
          Na godzinie 4 i 8 ewidentnie na zewnętrznej części obowodu kierownicy widać wyświechtany materiał.
          A to ciekawe. Potwierdzam. W tych samych miejscach mam dziwne ślady zużycia. Z tym że są to zmatowienia na zewnętrznej powierzchni koła kierownicy (standardowej). Do tej pory myślałem, że poprzedni właściciel tak nisko ustawił kierownicę aż ocierał ją o swoje nogi. Nic innego nie przyszło mi do głowy.

Komentarz

• Alonzo_
            RS
            • 2009
            • 2460
            • Hyundai

Moja ma niby 185 kkm ( nie wiem dokładnie bo kupiłem 3 latkę). Skóra na obręczy ale na 4-ramiennej kierownicy sa wytarte lewe "ramiona" dolne jakby od kciuka wyraźniej górne mniej. Sądziłem, ze to raczej spowodowane jednak wyższym przebiegiem, ale jak sie wyciera kiera przy takim małym przebiegu jak u kolegi, to w sumie po 185 kkm gdy większość idzie pod "nerwowymi paluchami " może i rzeczywiście tak być...

Komentarz

• Zorr
              RS
              • 2011
              • 2110

Re: wycieranie się kierownicy

Zamieszczone przez vel
              Witam brać forumową

Czy to jest normą, żeby w 3,5 letnim aucie z 27kkm przebiegu (O2 przed liftem) wycierał się materiał na kierownicy? Na godzinie 4 i 8 ewidentnie na zewnętrznej części obowodu kierownicy widać wyświechtany materiał. Nigdy wcześniej w żadnym aucie nie miałem tego problemu, mimo większych znacznie przebiegów.
              Też tak macie, czy po prostu mam pecha? Jak mówię, jedynie w tym konkretnym aucie taki probelm bo tak śmiesznym przebiegu :evil:
              a ten przebieg to taki prawdziwy, bo 3.5 roku i 27kkm to daje 7,7km na rok?
              widocznie ktoś jeździł sporo po mieście i sporo się nakręcił kierownicą.
              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• vel
                Drive
                • 2008
                • 71

Zamieszczone przez Zorr
                Tak, auto mam od nowości. Nogami nie ocieram, kierownicy tez nie trzymam na 4 i 8. Zdecydowanie zmatowienie jest bardziej widoczne na godzinie 8ej - wsiadanie, wysiadanie?

Komentarz

• andrzej39
                  Drive
                  • 2007
                  • 94

sąsiad ma o2 od nowości , kierownica bez skóry , przebieg koło 100000 i normalnie dziury - jak by ją gryzł
                  New Beetle 2,0 AQY
                  PT Cruiser 2,2 CRD

Komentarz

• chopin
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 212

andrzej39, przy milionowym przebiegu powinien mu zostać tylko orczyk :diabelski_usmiech

korekta: no teraz rozumiem

Komentarz

• vel
                      Drive
                      • 2008
                      • 71

czyli taka tandeta jednym słowem :|

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

Zamieszczone przez vel
                        Zamieszczone przez Zorr
                        Tak, auto mam od nowości. Nogami nie ocieram, kierownicy tez nie trzymam na 4 i 8. Zdecydowanie zmatowienie jest bardziej widoczne na godzinie 8ej - wsiadanie, wysiadanie?
                        spróbuj po prostu przyuważyć kiedy te elementy są narażone na wycieranie.

przy nieskórkowej kierownicy to wystarczy paznokciem albo kluczem przejechać naruszając warstwę zewn. ochronną a potem to już leci
                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• zepter00
                          RS
                          • 2008
                          • 2304

faktycznie dosyć tandetnie zrobili.. Mi w 01 też się lekko powycierała ale dopiero przy przebiegu 75 - 80 000 km. Obszyj (tzn daj do obszycia) skórą gładką i (lub) perforowaną i po kłopocie.
                          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Biszczu
                            RS
                            • 2011
                            • 5567

Zamieszczone przez vel
                            zwykła, najnormalniejsza wersja standard. auto z 2008 czyli sprzed liftu
                            czyli spoko, w zwykłych kierownicach materiał nie był zbyt dobry i niestety z tego powodu się wyciera. Rozwiązanie to albo wymiana kierownicy na nową lepszą lub obszycie skórą (najlepiej perforowaną)
                            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...